Zoek & Boek

Boeken

Camping in Heijen

Kent u het plaatsje Heijen? Deze kleine dorpen in de gemeente Gennep herberg een prachtig kasteel en, misschien nog wel belangrijker, een hele leuke camping. Want Camping Hoeve De Schaaf is een camping Heijen bij uitstek. Op loopafstand van de kern gelegen kunt u deze prachtige dorpskern en de omgeving ervan verkennen.

Camping Heijen

Camping Hoeve De Schaaf is een ontzettend leuke camping voor het hele gezin. Want de camping Heijen beschikt over hele leuke voorzieningen voor jong en oud. Wat dacht u bijvoorbeeld van een heerlijk zwembad om lekker in te plonzen als het heet is? In het buitenzwembad kan iedereen terecht voor een verfrissende duik.

Ook is er een hele leuke speeltuin op de camping aanwezig. Hier kunnen de kinderen lekker met hun vriendjes of vriendinnetjes spelen. Ook zijn er sportvelden op het park aanwezig. Hier kan iedereen zich helemaal in het zweet werken!

De speeltuin op Camping Heijen

Animatie op de camping

Naast een heel leuk buitenbad en een coole speeltuin wordt er ook een animatieprogramma opgesteld. Dit animatieprogramma bestaat uit allerlei verschillende leuke, spannende en actieve activiteiten. Doe bijvoorbeeld mee aan een spooktocht, laat je schminken als tijger, beleef een adventure event of organiseer een sporttoernooitje. Alles kan tijdens de animatie! Er is elke zomer een gevarieerd programma zodat de kinderen zich geen moment hoeven te vervelen.

Genieten van een hapje en een drankje

Op Camping de Schaaf kunt u heerlijk genieten van een hapje en drankje bij de horecagelegenheid. Het restaurant serveert heerlijke lunches en kun je hier ook gezellig avondeten met het hele gezin. Met warme zomerse dagen kunt u terecht op het ruime terras om een lekker kopje koffie of borreltje te drinken. Kom langs bij onze camping in Heijen en geniet van alle rust en vrijheid! 

De omgeving van Camping Heijen

Ook de omgeving van Camping Heijen is leuk om te ontdekken. Zoals we al benoemd hebben is er een mooi kasteel in Heijen, maar wist u dat Camping Hoeve De Schaaf ook vlakbij een aantal natuurgebieden ligt? Zo bent u heel snel in Nationaal Park De Maasduinen. Hier kunt u heerlijk wandelen met de hond of samen fietsen door dit mooie en uitgestrekte natuurgebied. Er zijn ook speciale ruiterroutes om met het paard helemaal tot rust te komen en er worden veel excursies georganiseerd en kinderen kunnen genieten van speciale en leuke evenementen.

Bovendien kunt u lopen door het natuurgebied Sint-Jansberg. En ook natuurgebied De Mookerheide is in de buurt. U weet dus zeker dat er aan natuur geen gebrek is in de omgeving van Camping Heijen. 

Camping Heijen

Meer dan alleen natuur

De natuur is uiteraard prachtig om te zien. Maar de omgeving van Heijen heeft meer te bieden dan enkel natuur. Zo kunt u heel veel over de Tweede Wereldoorlog te weten komen in het Oorlogsmuseum in Overloon. Voor de liefhebber van historische gebeurtenissen is dit een museum die u moet hebben gezien! Wandel door dit unieke park en bekijk diverse beelden die te maken hebben met deze verdrietige periode uit de historie van de mens. Af en toe zijn er ook voorstellingen. Houdt deze dus in de gaten want die zijn moeite meer dan waard. 

En als u toch in Overloon bent, dan kunt u meteen langs Zoo Parc Overloon. Hier ziet u allerlei prachtige dieren, zoals hyena's, jachtluipaarden, apen en leeuwen. Kortom, u waant zich voor even in Afrika. Het wordt ook wel een ontdekkingsreis genoemd naar diverse plant- en diersoorten. U hoeft niet ver te vliegen om al deze prachtige dieren te bewonderen, maar u kunt het lekker dichtbij zoeken. Ideaal!

Een pretpark is ook altijd nog een optie! Een bezoekje aan Toverland Sevenum dat brengt veel adrenaline met zich mee! Ga in de snelste, gaafste en hoogste achtbanen en voel die sensatie in uw buik, maar ook zijn er genoeg rustigere attracties . Het pretpark is geschikt om samen met het gezin te bezoeken. Er zijn zoveel diverse attracties dat er voor eenieder wel wat wils bijzit. 

Actief in de regio

Ook op het gebied van activiteiten kunt u in Heijen allerlei kanten op. Bijvoorbeeld het water op. Op de Kraaienberges Plassen kunt u namelijk heel veel leuke watersporten doen. U kunt hier met eigen materiaal het water op, maar ook met gehuurd materiaal. U kunt een zeilboot huren, een kano huren en een motorboot huren. Zo wordt een vakantie op de camping in Heijen een hele natte (maar hele leuke) vakantie!

Bijzondere bezienswaardigheden in de omgeving van Gennep

Vanaf ons vakantiepark dicht bij Gennep heeft u toegang tot vele leuke en mooie bezienswaardigheden. Tussen Gennep en Cuijk in ligt het Klooster Sint Agatha en deze is in de verte al te spotten. Sint Agatha is een klein dorpje wat hoort bij de gemeente Cuijk. Dit klooster wordt sinds het begin van de 14e eeuw bewoond door Kruisheren en nog steeds.

Dit is het alleroudste klooster van Nederland en de Kruisheren leven hier een afgezonderd leven. In bepaalde periodes in het jaar zijn hier voorstellingen en presentaties. Ook heeft het klooster een tuin en deze is het hele jaar geopend tussen zonsopgang en zonsondergang voor fervente wandelaars. Een beleving op zich en zeer leerzaam om eens langs te gaan!

In de buurt is het mogelijk om een Liberation Tour te ondernemen. Hier wordt je in een jeep, gebruikt in de Tweede Wereld oorlog, als je met maximaal vier personen bent rondgereden in Groesbeek naar historische plekken uit de Tweede Wereld Oorlog. Hier zijn drie excursies mogelijk, namelijk:

  • Operatie Market Garden en Operatie Veritable.
  • Operatie gebied 82ste Airborne Divisie.
  • In de voetstappen van de 82ste Airborne Divisie.


In deze tour bezoekt u de plekken waar de alliantie is geland, worden monumenten bezocht met de daarbij behorende verhalen. Een excursie om nooit te vergeten. Geïnteresseerd? Bezoek de website hier en doe een aanvraag voor een persoonlijke rondleiding van een uitstekende gids. 

De geschiedenis van Heijen

Heijen is een dorpje met een rijke geschiedenis. Deze begon al in de tijd dat de Hertogen van Kleef nog over het gebied heersten. De heren van Heijen woonden in het kasteel Huys Heyen. Ook loopt er een oude tramlijn, van Nijmegen naar Venlo, door Heijen. De tramlijn is in de Tweede Wereldoorlog beschadigd, maar het station van deze tramlijn staat nog steeds in Heijen. U ziet al dat een dagje Heijen u voldoende mogelijkheid geeft om ontzettend veel nieuwe kennis op te doen.

Wandelen bij Heijen

Bij Heijen kunt u ook uitstekend wandelen. Volg bijvoorbeeld de prachtige route 'Hèjs Rundje'. Deze 10 kilometer lange wandelroute loopt langs het dorp en geeft u een mooi beeld van Heijen. 

Leuke dorpen in de omgeving

In de omgeving van onze camping in Heijen kunt u een aantal hele leuke dorpen bezoeken. Bijvoorbeeld het leuke dorpje Ottersum. In Ottersum staat de mooie H. Johannes de Doperkerk uit 1931. In de kerk kunt u prachtige muurschilderingen zien. Naast deze muurschilderingen zijn er ook prachtige glas-in-loodramen te zien. Dit maakt van deze kerk een absolute aanrader in de omgeving van onze camping.

Plezier over de grens

Een andere leuke plek om te bezoeken is het dorpje Weeze. Dit (Duitse) dorp ligt net over de grens en is bekend vanwege zijn vliegveld. Maar in Weeze is meer te zien. Het dorp ligt namelijk in een prachtig natuurgebied, waar u uitstekend kunt wandelen langs de rivier de Niers.  U zult zich uitstekend vermaken in het mooie dorpje Weeze.

Boek nu op Camping Heijen

Bent u overtuigd van de schoonheid van Camping Hoeve De Schaaf? Boek dan nu uw plekje op de camping in Heijen, en verzeker uzelf van een onvergetelijke tijd. Bekijk hier de mogelijkheden en boek direct!

Boek nu op de camping